okt. 21., H

|

Kubik Coworking Budapest

Gyűjteménymenedzsment és műtárgyvédelem

Bevezetés a műtárgyak kezelésének és megőrzésének folyamataiba gyakorlati példák alapján

Registration is Closed
See other events
Gyűjteménymenedzsment és műtárgyvédelem

Mikor és hol

2019. okt. 21. 18:00

Kubik Coworking Budapest, Budapest, Jászai Mari tér 5-6., 1137 Hungary

Bővebben

Egy gyűjtemény kezelésének elengedhetetlen feltétele a szakszerű gyakorlati megoldások keresése és a műtárgyak aktív állományvédelmi beavatkozásának segítése. Egy gyűjtemény népszerűsítéséhez kiemelt figyelmet kell fordítani a műtárgyvédelmi követelményeinek kialakítására és fejlesztésére, a műtárgykörnyezet vizsgálatára, a logisztikai feladatok és nyilvántartás kezelésére, valamint a műtárgyak szakszerű felkészítésére és szállítására. A műtárgyak kölcsönzése hozzáférést biztosít a kutatáshoz és a gyűjtemény népszerűsítéséhez, ehhez azonban létre kell hozni egy szakszerű nyilvántartást és meg kell teremteni a gyűjtemény hosszú távú megőrzésének feltételeit. Az előadáson ezekről a kérdésekről hallhatunk és minden egyéni kérdést megválaszolunk.

Előadó: Kónya Béla Tamás, Osztályvezető, Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

A képzés 6 alkalom, amelynek a teljes ára 60 000 Ft + ÁFA (bruttó 76 200 Ft)

Jegyét online a jegy.hu felületén tudja megvásárolni. Amennyiben átutalással szeretne fizetni úgy kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az info@mutargy.com email címen.

Megosztás